Animo hoog voor eerste subsidieoproep Vakkundig aan het werk

Array

http://www.zonmw.nl/nl/subsidies/subsidiekalender/detail/item/vakkundig-aan-het-werk-kortdurend-praktijkgericht-onderzoek/Ongeveer 90 potentiële indieners hebben aangegeven dat ze van plan zijn een subsidieaanvraag in te dienen voor de eerste ronde van dit nieuwe kennisprogramma. Doel van het programma is gemeenten te ondersteunen bij het plaatsen van zoveel mogelijk mensen in zo regulier mogelijk, betaald werk en het terugdringen van armoede en problematische schulden.

In deze eerste subsidieronde gaat het om kortlopend onderzoek (maximaal 6 maanden) dat actuele kennisvragen beantwoordt van gemeenten rond interventies op het gebied van werk en inkomen.

Samenwerking tussen gemeenten en kennisorganisaties is verplicht.
Met deze oproep wil ZonMw ook de (lokale/regionale) samenwerking tussen beleid, praktijk en onderzoek op het gebied van werk en inkomen stimuleren.
Subsidieverzoeken kunnen nog tot 16 februari, 14.00 uur worden ingediend.

Beschikbaar budget
Deze ronde heeft een budget van 500.000,- euro. Het maximaal aan te vragen bedrag per project is 50.000,- euro.

Meer over het kennisprogramma
Vakkundig aan het werk loopt van 2015 tot en met 2018 en heeft een budget van 10 miljoen euro. Het programma financiert daarmee wetenschappelijk onderzoek op het terrein van werk en inkomen in de gemeentelijke uitvoeringspraktijk.
Nieuwe ronde

Een tweede subsidieoproep is voorzien in 2016. Nadere informatie hierover volgt begin mei.

ZonMw werkt nauw samen met het ministerie van SZW, Divosa, de VNG, het UWV en het ministerie van VWS. Ook sluit het programma aan bij activiteiten van onder andere SBCM, de Beroepsvereniging voor Klantmanagers (BvK), de VNG, kennisinstituut Movisie en UWV.

Meer informatie

Over de subsidieoproep
Over het programma

Bron: ZonMW

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen