Dokter Media lanceert website ter nuancering medisch nieuws

Array

Dokter Media is een online platform ter nuancering en duiding van medische nieuwsberichten uit de landelijke media en is vandaag officieel gestart.

“Wat wordt er nu precies bedoeld met die krantenkop?” en “Wat kan ik hier als lezer of patiënt nu concreet mee?”. Dokter Media voorziet actuele medische nieuwsberichten  uit verschillende landelijke media van een korte ‘review’. Deze reviews worden door een onafhankelijke redactie geschreven volgens een vast format.

Verschillende onderzoeken wijzen uit dat zowel patiënten als artsen behoefte hebben aan een plek waar zij terecht kunnen voor een tweede objectieve kijk op medisch nieuws. Doel van Dokter Media is in deze behoefte te voorzien door nieuwsberichten te nuanceren, te duiden en concreet te maken.

Dokter Media is te vinden via website doktermedia.nl en social media (Facebook, Twitter). Dokter Media is een initiatief van Tijs Stehmann (coassistent, statisticus) en Lester du Perron (huisarts in opleiding). Een interview is vandaag te lezen in de Volkskrant.

Bron: Dokter Media

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen