Minister Schippers lanceert Kenniscentrum Sport

Array

Minister Edith Schippers (Sport) heeft vandaag de symbolische openingshandeling verricht van Kenniscentrum Sport. Hierin zijn Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) en de Stichting Onbeperkt Sportief (SOS) samengegaan. In Kenniscentrum Sport komt praktische en wetenschappelijk onderbouwde kennis bij elkaar.

Vanaf nu kunnen professionals, vrijwilligers en burgers met hun vragen over sport terecht bij Kenniscentrum Sport en de website Allesoversport.nl. Dit kan gaan over topsport, ouderen, doping, sportverenigingen etc. Eigenlijk alles op het gebied van sport en bewegen. De website wordt in samenwerking met veel onderzoeksinstellingen en sportorganisaties gevuld.

‘Kenniscentrum Sport is een herkenbare en voor iedereen toegankelijke organisatie, en daarmee een hele belangrijke toevoeging aan het Nederlandse sportlandschap. Met de website www.allesoversport.nl is er nu één duidelijke plek waar iedereen relevante, betrouwbare en actuele informatie kan vinden. Je kunt hier terecht als je graag informatie wilt over sporten met een handicap, maar ook als sportbestuurder met vragen over subsidies. Ik ben trots op alle organisaties die dit mogelijk hebben gemaakt,’ aldus Schippers.

Tot nu toe was de kennis over sport vaak wel aanwezig, maar heel erg versnipperd en soms lastig vindbaar. Daarom heeft Schippers NISB en Onbeperkt Sportief in 2014 gevraagd om samen te komen tot één kenniscentrum voor sport en bewegen.

Voor meer informatie: www.kenniscentrumsport.nl en www.allesoversport.nl

Bron: VWS

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen