Inzet Slow e-Motion voor positievere beeldvorming ouderen en ouderdom

Array

Epson ondersteunt Slow e-Motion met projectoren
Printer- en projectorfabrikant Epson steunt Slow E-Motion met twee EB-1985WU-projectoren. Slow e-Motion is een project van Stichting GetOud, dat zich inzet voor positievere beeldvorming over ouderen en ouderdom. GetOud wil een tegenwicht bieden aan het streven naar de eeuwige jeugd. Daarom zijn vrolijke en verdrietige reacties van negen 75-plussers op bekende YouTube-fragmenten gefilmd. Door deze sterk vertraagd af te spelen, worden de fijne emotierimpels heel mooi zichtbaar. Epson leent de stichting twee projectoren, zodat het videoproject door heel Nederland op het grote scherm kan worden vertoond. Momenteel is het videoproject te zien in Lelystad en Veenendaal.

Emoties komen tot leven op het grote scherm
‘Op een groot scherm kun je emoties en uitdrukkingen pas echt goed tot leven laten komen,’ zegt Marion Duimel, één van de oprichters van GetOud. ‘Wij zijn dan ook enorm blij dat Epson ons deze projectoren ter beschikking heeft gesteld. Zonder de projectoren zou de impact van Slow E-Motion veel minder groot zijn.’

‘Stichting GetOud heeft de senioren prachtig op de gevoelige plaat weten vast te leggen’, zegt Ward Estoppey, Channel Marketing Manager bij Epson Nederland. ‘Maar om die emotie op het grote scherm ook goed over te laten komen, is een kraakheldere projectiewijze onmisbaar.’ Epson’s 3LCD-technologie produceert kleurrijke en nauwkeurige beelden. De combinatie van deze technologie en de WUXGA-resolutie (1920×1200) van de EB-1985WU zorgen voor kraakhelder beeld. ‘Dit maakt deze projector uitermate geschikt voor het Slow e-Motion project.’

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen