Isala en Isala Diaconessenhuis sluiten contract met alle zorgverzekeraars

Array

Voor 2016 hebben Isala en Isala Diaconessenhuis een contract afgesloten met alle zorgverzekeraars. Ook met een budgetpolis kunnen patiënten in 2016 bij beide ziekenhuizen terecht.

Iedereen die in Nederland woont of werkt, is wettelijk verplicht om zich te verzekeren tegen ziektekosten. Zorgverzekeraars vergoeden een groot deel van de kosten van ziekenhuiszorg.

De patiënt betaalt echter altijd een eigen risico. Is er zorg nodig die niet onder de basisverzekering valt, dan kan het zijn dat een deel van de rekening zelf betaald moet worden, afhankelijk van de aanvullende verzekering. Ook als de zorgverzekeraar geen contract heeft met het ziekenhuis, moet er mogelijk een deel van de kosten zelf worden betaald.

Budgetpolis
Een budgetpolis is een vorm van een basisverzekering. Bij een budgetpolis kan de patiënt bij minder zorgverleners terecht voor verzekerde zorg. Dit betekent dat de patiënt naar de zorgaanbieder moet gaan waarmee de zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten. Niet alle ziekenhuizen hebben een contract voor budgetpolissen. Met een  budgetpolis van Zilveren Kruis (Achmea) kan een patiënt bijvoorbeeld niet zonder bijbetaling terecht, voor basiszorg, in Bethesda in Hoogeveen, het Scheper ziekenhuis in Emmen en St. Jansdal in Harderwijk. Bij Isala en Isala Diaconessenhuis kan een patiënt met deze polis gewoon terecht: “Dichtbij als het kan, verder weg als het moet”.

Binnenkort naar het ziekenhuis?
Kijkt u dan eerst op de website van uw zorgverzekeraar met welke ziekenhuizen uw zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten. Kijk ook in de polisvoorwaarden of de kosten van de behandeling worden vergoed. Wanneer u er niet helemaal uitkomt, of twijfelt over met welke ziekenhuizen uw zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten, schroom dan niet om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. Ook op www.isala.nl/verzekeraars of www.isala-diaconessenhuis.nl/verzekeraars kunt u zien met welke verzekeraars Isala en Isala Diaconessenhuis een contract hebben afgesloten.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen