NPCF onderzoekt ervaringen met huisarts

0
943

Patiëntenfederatie NPCF onderzoekt de ervaringen van mensen met huisartsen. Ze doet dit aan de hand van een vragenlijst die de Patiëntenfederatie onder haar panel van ruim twintigduizend patiënten heeft uitgezet.

Aan de orde komen onder meer vragen over het stellen van de juiste diagnose, het inzetten van de passende behandeling en het doorverwijzen naar andere behandelaars.

In het onderzoek wordt ook bekeken hoe belangrijk patiënten het vinden dat ze weet hebben van de ervaringen van anderen met de zorg door de huisarts. Daarbij gaat het bijvoorbeeld over de vraag hoeveel ervaring een huisarts heeft met bepaalde ingrepen. Ook wordt gekeken of patiënten willen weten hoe de eigen huisarts het doet in vergelijking met andere huisartsen.

In de vragenlijst komen verder onderwerpen als de bereikbaarheid van de praktijk, het wisselen van huisarts, de organisatie van de praktijk en de omgang met patiënten aan de orde.

De resultaten van het onderzoek worden later dit voorjaar bekend gemaakt.

> Ga hier naar de meldactie met de vragenlijst

BRONNPCF
Vorig artikelMet zorgpolis-checker meteen duidelijkheid over vergoeding behandeling
Volgend artikelNog geen griepepidemie
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.