Stichting Pergamijn onder verscherpt toezicht

Array

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft Stichting Pergamijn onder verscherpt toezicht gesteld. Volgens de inspectie is bij Pergamijn sprake van structurele tekortkomingen in de zorg en wordt onvoldoende gestuurd op verbetering van de zorg.
Stichting Pergamijn biedt behandeling en begeleiding aan mensen met een verstandelijke beperking in Midden-Limburg, Westelijke Mijnstreek, Parkstad (Oostelijk Zuid-Limburg) en Heuvelland.

Stichting Pergamijn stond eerder in 2012 onder verscherpt toezicht van de inspectie. Na dit verscherpt toezicht volgde de inspectie de verbeteringen bij Pergamijn nauwlettend. Bij Pergamijn was een opgaande lijn tijdens bezoeken en gesprekken met bestuurders en zorgverleners zichtbaar.

Toen de inspectie in oktober 2015 een locatie van Pergamijn bezocht om de stand van zaken te toetsen, bleek dat er op de locatie tekortkomingen waren. De huisvesting was niet geschikt, de deskundigheid van de medewerkers liet te wensen over, de medicatieveiligheid en het beleid vrijheidsbeperking waren niet geborgd en ondersteuningsplannen waren verouderd en onvolledig. De bevindingen van het bezoek vertoonden overeenkomsten met de bevindingen van een inspectiebezoek aan Pergamijn in 2012. Dat bezoek was aanleiding voor het verscherpt toezicht. De inspectie stelt daarom Pergamijn voor zes maanden onder verscherpt toezicht.

Stichting Pergamijn moet de komende periode structurele maatregelen nemen om de zorg te verbeteren. Daarnaast moet de zorgaanbieder beginnen met interne audits voor heel de organisatie die inzicht geven in de kwaliteit en veiligheid van de zorg. De uitkomsten van deze interne audits wil de inspectie voor beoordeling ontvangen. De inspectie zal de voortgang met bezoeken en resultaatsverslagen toetsen.

Bron: IGZ

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen