UMCG kiest voor het TCG Bekwaamheidspaspoort

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) gaat het Bekwaamheidspaspoort van The Competence Group (TCG) invoeren. Voor de Anesthesiologie en de Operatieve Zorg Organisatie begeleidt TCG het implementatietraject voor meer dan 500 medewerkers. Daarnaast reikt TCG de noodzakelijke e-learning-modules aan.

Bewaking kwaliteit zorg
Paul Klinkert, marketingmanager TCG: ‘Het UMCG richt zich op Healthy Aging en complexe zorg met centra voor Transplantaties, Oncologie en Acute zorg. Binnen deze centra wordt onderzoek, onderwijs en opleiding gecombineerd met zorg. Deze zorg is gebaseerd op de nieuwste inzichten en uiteraard staan kwaliteit en veiligheid voorop. Daarbij is het belangrijk dat scholing en toetsing on-the-job gebeurt.

Het UMCG stelt daarom voor iedere functie een Bekwaamheidspaspoort op. Hiermee legt zij vast met welke scholing en toetsing de bekwaamheid kan worden verkregen en onderhouden. De kwaliteit van de zorg wordt zodoende structureel bewaakt en iedere professional kan zelf zien wat hij moet doen om aantoonbaar bekwaam te blijven.’

Presentaties ‘Best practises’
Het Erasmus MC, Flevoziekenhuis, St. Antonius Ziekenhuis en SVRZ verzorgen binnenkort een aantal presentaties rond bekwaamheidsborging in de praktijk. De presentaties zijn bedoeld voor vertegenwoordigers van belangstellende zorgorganisaties. Meer informatie op de website van TCG.

Bron: UMCG

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen