Einde verscherpt toezicht Prader-Willi Huis

0
1766

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het verscherpt toezicht op Prader-Willi Huis te Mûnein (Molenend) op 22 januari 2016 beëindigd. De inspectie heeft vastgesteld dat de zorg goed verbeterd is.Op 22 juli 2015 stelde de inspectie Prader-Willi Huis onder verscherpt toezicht. De kwaliteit van de zorg was niet voldoende. Zo sloot de deskundigheid van de medewerkers niet goed aan op de cliëntpopulatie, waren zorgdossiers niet op orde en was het beleid voor de medicatieveiligheid en het toepassen van vrijheidsbeperking onvoldoende.

Op 15 september en 15 december 2015 bezocht de inspectie Prader-Willi Huis om te toetsen of de gewenste verbeteringen waren doorgevoerd. Uit het onderzoek bleek dat er hard was gewerkt om de zorg te verbeteren. De deskundigheidsbevordering van de medewerkers is voortvarend ter hand genomen, de zorgdossiers zijn aanzienlijk verbeterd en het beleid voor medicatieveiligheid en het toepassen van vrijheidsbeperking is op orde.

De inspectie beëindigt het verscherpt toezicht en blijft de ontwikkeling van de kwaliteit van zorg bij Prader-Willi Huis volgen.

BRONIGZ
Vorig artikel‘Gewapende’ bacterie moet uitkomst bieden tegen kanker
Volgend artikelJojo-effect niet groter na een crashdieet
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.