WHO roep wereldwijd noodtoestand uit wegens Zika-virus

Array

De snelle uitbreiding van het zika-virus is voor de Wereldgezondheidsorganisatie WHO de aanleiding i wereldwijd een medische noodtoestand uit te roepen. Het Zika-virus verspreidt zich ‘explosief’ in Zuid- en Midden-Amerika. Vandaag kwam de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in een spoedzitting bijeen vanwege de uitbraak van het zika-virus.

De vrees is dat ook andere landen te maken zullen krijgen met het virus dat wordt overgedragen door de tijgermug. De noodtoestand zorgt ervoor dat er extra maatregelen komen in de zin van bestrijding of maatregelen ten aanzien van reizen of het importeren van goederen. Door deze wereldwijde noodsituatie is, dan krijgt de WHO extra bevoegdheden. Ze kunnen landen aanwijzingen geven voor de bestrijding van de ziekte. ook zullen bepaalde fondsen worden gemobiliseerd om het onderzoek een krachtig impuls te geven. Zo’n noodsituatie betekent eigenlijk heel veel.

Er is op dit moment een onderzoek gaande of de geboorte van kinderen met een schedelafwijking een direct gevolg is van infecties met het zika-virus.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen