Franciscus Gasthuis & Vlietland benoemt decaan wetenschap

Array

In januari 2016 is dr. G.J. Braunstahl, longarts, benoemd tot decaan wetenschap binnen Franciscus Gasthuis & Vlietland. De decaan wetenschap is een boegbeeld van het topklinische opleidingsziekenhuis (STZ) en heeft de opdracht om onderzoek te stimuleren en de wetenschappelijke ambities van het ziekenhuis verder vorm te geven en te waarborgen.

Een belangrijke rol van de decaan wetenschap is de verbinding leggen met de buitenwereld; zowel regionaal als landelijk met andere topklinische opleidingsziekenhuizen en Universitair Medische Centra. Braunstahl: ‘Mijn visie op wetenschap is dat het overal voor het grijpen ligt, je moet het alleen willen zien.’Foto Dr. G.J. Braunstahl, longartsSinds 2006 is dr. G.J. Braunstahl als longarts werkzaam in Expertisecentrum Astma & COPD in Franciscus Gasthuis. Zijn opleiding heeft hij in Franciscus Gasthuis en het Erasmus MC gevolgd. Tijdens zijn opleiding heeft hij zes maanden astma onderzoek gedaan aan McMaster University (Hamilton, Canada) en heeft hij drie maanden in Zuid-Afrika gewerkt met TBC-patiënten. In 2001 promoveerde Braunstahl op de relatie tussen allergische rhinitis en astma, waar hij zich nog steeds mee bezig houdt. In 2007 heeft hij een speciaal spreekuur voor patiënten met luchtwegallergie en astma opgezet. Braunstahl: ‘Naast allergie en astma houd ik me bezig met longfunctie en wetenschappelijk onderzoek. In dit kader werk ik samen met het Erasmus MC en het LUMC.’ In 2008 heeft de afdeling het topklinische predicaat ontvangen met de naam ‘Expertisecentrum Astma & COPD’.

Topklinische zorg
In het kader van de status als topklinisch opleidingsziekenhuis (STZ) heeft Franciscus Gasthuis & Vlietland veel aandacht voor het opleiden, (wetenschappelijk) onderzoek en vernieuwing. Het is van belang dat iedere professional beschikt over actuele vakkennis en vaardigheden, als voorwaarde voor de kwaliteit en veiligheid van patiëntenzorg.

Voor meer informatie kunt u kijken op http://www.sfg.nl/astmaencopd

Bron: Franciscus Gasthuis & Vlietland

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen