Meer patiënten voor GHZ

Steeds meer patiënten kiezen voor het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ). Het aantal polikliniekbezoeken in 2015 steeg met circa 4% naar ruim 300.000, het aantal opnames steeg met circa 4,5% naar 20.700.

Godfried Barnasconi, bestuursvoorzitter: “Patiënten maken steeds vaker een bewuste keuze voor een ziekenhuis. In het GHZ kunnen zij snel en dicht bij huis terecht. We maken onze zorg eenvoudig bereikbaar, zo zijn we in 2015 gestart met de GHZ-Regiobus waarbij patiënten uit een aantal dorpen in onze regio gratis van en naar het ziekenhuis gebracht worden. Verder is ook het aanbod aan spreekuren op onze regiolocaties in Schoonhoven en Zuidplas in 2015 uitgebreid.”

De beleving van hoe men de zorg ervaart, meet het GHZ met patiënttevredenheidsonderzoeken. In 2015 is de gemiddelde patiënttevredenheid gestegen naar een 8,2. “De laatste jaren zien wij een stijgende trend in de patiënttevredenheid. Hier zijn we ontzettend blij mee, we zetten ons dagelijks in voor de beste medische zorg maar ook voor een gastvrije ontvangst. Beter maken en beter voelen zijn één in het GHZ.”

“We doen er alles aan om deze positieve, stijgende lijn door te zetten. Ik ben er trots op dat alle inwoners van het Groene Hart, maar ook daarbuiten, bij ons terecht kunnen voor een breed aanbod aan goede, algemene ziekenhuiszorg. Wij hebben een sterk netwerk aan samenwerkingspartners waarmee we kwaliteit en efficiëntie van de zorg blijven verbeteren,” aldus Godfried Barnasconi.

Ook voor 2016 heeft het Groene Hart Ziekenhuis contracten met alle zorgverzekeraars afgesloten.

Bron: Groene Hart Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen