Vrijwilligers halen 743.000 euro op voor NSGK

Landelijke collecte voor kinderen met een handicap
Collectanten van NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) hebben ruim 743.000 euro ingezameld. Een fantastisch bedrag waarmee NSGK veel mooie initiatieven voor kinderen en jongeren met een handicap kan ondersteunen. Ongeveer 12.000 vrijwilligers gingen in november 2015 door heel Nederland langs de deuren om geld in te zamelen.

nsgkBedankt
NSGK dankt alle vrijwilligers en gulle gevers. Directeur Ingrid Tuinenburg: “Het is geweldig dat zo veel vrijwilligers zich opnieuw met hart en ziel en door weer en wind hebben ingezet voor kinderen en jongeren met een handicap. Het weer zat ons dit jaar zeker niet mee. Zonder hen, maar ook zonder de mensen thuis die gul hebben gegeven, zouden wij ons belangrijke werk voor deze kinderen en jongeren niet kunnen doen. Ik wil dan ook iedereen hartelijk bedanken voor dit prachtige resultaat!”

Gewoon meedoen
NSGK is het goede doel voor kinderen en jongeren met een handicap in Nederland. Met de hulp van donateurs en vrijwilligers steunt de stichting jaarlijks honderden projecten die hen helpen om gewoon te spelen, leren, wonen en werken, liefst samen met leeftijdgenoten zonder beperking. Want ‘samen’ is niet alleen leuk en leerzaam maar ook belangrijk omdat samen leven als volwassenen begint bij samen opgroeien. Zie ook www.nsgk.nl

Vrijwilligers welkom
NSGK ontvangt geen subsidie en kan haar werk doen dankzij donateurs en vrijwilligers. In veel plaatsen heeft de stichting nog vrijwilligers nodig. Wie wil meehelpen met de collecte voor kinderen met een handicap kan zich aanmelden via www.nsgk.nl of telefoonnummer 020-6791200. NSGK is in het bezit van het CBF-keurmerk, dat staat voor een verantwoorde fondsenwerving en -besteding.

Bron: NSGK

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen