Atalmedial behaalt ISO-certificering

Array

Atalmedial is door de Raad van Accreditatie geaccrediteerd op basis van de internationale normen ISO-15189 (Medische laboratoria – bijzondere eisen voor kwaliteit en competentie) en de ISO-22870 (Point of Care Testing/POCT). Deze accreditatie is van toepassing op het gehele laboratoriumpakket, de POCT en de Trombosezorg inclusief de preanalyse verzorgd door de afnamedienst. Dit betekent dat Atalmedial voldoet aan de internationale normen die gesteld worden aan de kwaliteit en professionaliteit van handelen binnen de medische laboratoria. 

In het kader van deze accreditatie zal Atalmedial elk jaar opnieuw gecontroleerd worden door een team van de Raad van Accreditatie om te garanderen dat de kwaliteit en professionaliteit binnen de organisatie onveranderd hoog blijft.

Deze accreditatie ondersteunt het beleid van Atalmedial van continue verbetering in dienstverlening en kwaliteit van zorg samen met haar aanvragers en (samenwerkings)partners.

Voor Claudia Pronk-Admiraal, voorzitter Raad van Bestuur Atalmedial, is het behalen van de certificering een belangrijke mijlpaal: “Het nieuwe jaar hebben wij als Atalmedial niet mooier kunnen beginnen. Deze accreditatie toont aan dat onze organisatie staat voor kwaliteit van zorg en dienstverlening en wij volgens de internationaal gestelde richtlijnen en nationaal ontwikkelde veldnormen werken. Wij zijn trots dat we vier bestaande CCKL-systemen hebben omgebouwd tot één nieuwe ISO-accreditatie. Een project dat al in 2013 was gestart vanaf de fusie en samenvoegingen van de verschillende laboratoria waaruit Atalmedial is ontstaan. Een mooie prestatie terwijl de ‘winkel gewoon open was tijdens de verbouwing’.”

De ISO-accreditatie is op 16 december 2015 verleend onder nummer M-295.  

Voor meer informatie en de gedetailleerde scope verwijzen wij u naar de website van de Raad van Accreditatie: www.RvA.nl.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen