Alle Santeon ziekenhuizen Top Employer 2016

Array

De ziekenhuizen van Santeon zijn voor het achtste achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot Top Employer, het certificaat dat wordt uitgereikt door het internationale Top Employers Institute. Het Catharina Ziekenhuis van Santeon is dit jaar de nummer 1 van de categorie Cure & Care. Vorig jaar was dat CWZ, ook een Santeon ziekenhuis.

Het Catharina Ziekenhuis behaalt dit jaar de meeste punten. “Als je hard wil werken, ambities hebt en jezelf wil blijven ontwikkelen, dan krijg je in het ‘Cathrien’ alle kansen die je hiervoor nodig hebt”, aldus Riana Botter, OK-teamleider chirurgie.

Ook de andere Santeon ziekenhuizen onderscheiden zich. Zo scoort het Martini Ziekenhuis erg goed op het criterium leiderschapsontwikkeling. Een ander opmerkelijk punt is de certificering van het OLVG, in 2015 ontstaan uit de fusie van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis. De nieuwe organisatie is in 2016 gecertificeerd en dat is een grote prestatie. Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis had het certificaat al.

Bart Bemelmans, Santeon portefeuillehouder HRM en voorzitter Raad van Bestuur van het CWZ in Nijmegen: “Onze ziekenhuizen zetten alle fors in op goede arbeidsomstandigheden, een stimulerend leerklimaat en aandacht voor de professionele ontwikkeling van onze medewerkers. Zo kunnen zij het beste uit zichzelf halen en worden zij gefaciliteerd in hun functioneren. Door inzet op excellent werkgeverschap willen we tevens de beste mensen aantrekken en vasthouden. Dit vormt een belangrijke basis voor uitstekende zorgkwaliteit in de Santeon ziekenhuizen.”

Met het programma Sterk in je werk zetten de Santeon ziekenhuizen zich actief in op onder andere het optimaliseren van de vitaliteit en motivatie van de medewerkers. Het Santeon programma Duurzame inzetbaarheid medisch specialisten focust op loopbaanbegeleiding voor medisch specialisten, gebaseerd op ambitie, talent en levensfase van de medisch specialist. Hiervoor wordt een opleiding voor intercollegiale coaching ontwikkeld.

Top Employers Institute certificeert dit jaar 62 toonaangevende organisaties als Top Employer Nederland. De Santeon ziekenhuizen zijn met nog 4 andere zorginstellingen gecertificeerd als Top Employer Cure & Care. Top Employers Institute geeft het keurmerk aan organisaties met uitstekend HR beleid. De zes Santeon ziekenhuizen zijn afzonderlijk beoordeeld en zien de certificering voor Top Employer als een erkenning van hun vooruitstrevende personeelsbeleid. Alle deelnemende organisaties zijn door het Top Employers Institute beoordeeld op grond van de volgende criteria: Talent Strategy, Workforce Planning, On Boarding, Learning & Development, Performance Management, Leadership Development, Career & Succession Management, Compensation & Benefits en Culture.

Santeon is een landelijke ziekenhuisketen van zes topklinische ziekenhuizen bestaande uit het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis Nijmegen, Catharina Ziekenhuis Eindhoven, Martini Ziekenhuis Groningen, Medisch Spectrum Twente Enschede, OLVG Amsterdam en het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht/Nieuwegein. De ziekenhuizen werken samen zowel op vakinhoudelijk gebied als op gebied van excellent werkgeverschap. Er werken totaal circa 21.500 mensen, die dag in dag uit hun uiterste best doen om de beste zorg aan hun patiënten te bieden. Samen leveren zij meer dan 10% van de Nederlandse ziekenhuiszorg. Voor meer informatie over Santeon: www.santeon.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen