Eén gezamenlijk centrum voor borstkankerzorg

Samenwerking borstkankerzorg VUmc en Ziekenhuis Amstelland
VUmc en Ziekenhuis Amstelland hebben hun samenwerking op het gebied van borstkankerzorg officieel bekrachtigd. Onder het toeziend oog van zo’n 150 medewerkers van beide ziekenhuizen werd gisteravond de opening verricht door de beide voorzitters van de raden van bestuur, Wouter Bos (VUmc) en Jacques Moors (Ziekenhuis Amstelland).

Met meer mensen kan meer zorg geleverd worden, waardoor de patiënt sneller terecht kan voor diagnostiek en behandeling. Ook kwalitatief wordt zorg geleverd volgens de meest recente ontwikkelingen.

Mensen waarbij het vermoeden bestaat dat zij borstkanker hebben kunnen zich melden bij zowel VUmc Cancer Center Amsterdam als Ziekenhuis Amstelland. Het centrum voor borstkankerzorg heeft één centraal loket (telefoon 020-7557011) zodat de afstemming tussen beide locaties optimaal is en de beste zorg kan worden geboden. In overleg met de patiënt wordt bekeken wat de beste optie is voor de behandeling; dichtbij huis en snel.

Een gezamenlijk team en aanspreekpunt
Artsen, verpleegkundigen en andere zorgverleners werken samen in een team waarbij de patiënt altijd één aanspreekpunt heeft bij zijn/ haar behandelend specialist. Aanvullend onderzoek en nazorg vindt zoveel mogelijk plaats op dezelfde locatie. Operaties vinden in principe alleen op locatie Ziekenhuis Amstelland plaats. Bestralingen en zeer gespecialiseerde onderzoeken vinden plaats bij VUmc Cancer Center Amsterdam.

Wouter Bos, voorzitter van de raad van bestuur van VUmc: ‘’Door de samenwerking maken we optimaal gebruik van elkaars sterke punten; VUmc brengt academische kennis in, Ziekenhuis Amstelland kan goede zorg leveren op een kleinschalige locatie”. Jacques Moors (voorzitter raad van bestuur Ziekenhuis Amstelland): ‘’De best mogelijke borstkankerzorg dichtbij de patiënt in de regio Amstelland en Amsterdam, dat is ons doel.’’


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen