Motie Van Gerven leveringsplicht door Kamer verworpen

De Tweede Kamer heeft een oordeel geveld over enkele moties die waren ingediend naar aanleiding van het eerdere debat over geneesmiddeltekorten. De motie Van Gerven (SP) over een leveringsplicht (in plaats van een inspanningsverplichting) voor geneesmiddelenfabrikanten is door een ruime meerderheid verworpen. De Kamer is het er niet mee eens dat de huidige wetstekst vrijblijvendheid in de hand werkt.

De motie Bruins Slot (CDA) en Van Gerven (SP) over het (substantieel) verhogen van het boetenormbedrag voor houders van een handelsvergunning is aangenomen. Bedrijven moeten alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat een geneesmiddel in voldoende mate voorradig is. Zijn ze nalatig, dan kan een

boete van 45.000 worden opgelegd. Volgens de indieners van de motie is dat bedrag te laag en moet dat naar een ‘substantieel niveau’ worden opgetrokken. De Kamer is het daarmee eens. Het ministerie van VWS zal in de uitwerking met een voorstel voor een hoger boetebedrag komen

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen