CEA en GGzE lanceren ‘autism-app’

Array

Kick-off KickAss
Samen met een van de deelnemende jongeren lanceerde wethouder Jannie Visscher van de Gemeente Eindhoven de app KickAss. Na een klap op de knop konden wethouders en zorgprofessionals zelf aan de slag met het trainen van vaardigheden die handig zijn wanneer je kampt met autisme.

KickASS is een applied game voor jongeren en adolescenten met autisme. De game is ontwikkeld door clie?nten, behandelaren en gameontwikkelaars onder geleiding van Coo?peratie Elab Autisme (CEA) en GGzE. Het wordt ingezet voor onder andere het oefenen van sociale situaties. Ook geeft het inzicht in eigen ontwikkeldoelstellingen en maakt het mogelijk hier gericht aan te werken.

Binnen de behandeling van jongeren wordt meer en meer gebruik gemaakt van games. Niet alleen sluit dit beter aan bij de belevingswereld van de jongeren, ook kan het in eigen tijd worden gedaan. Serious gaming is een belangrijke aanvulling op het behandelaanbod binnen de geestelijke gezondheidszorg.

Kennismaking
De aanwezigen konden bij GGzE op het Eindhovense Landgoed De Grote Beek kennismaken met een breed scala apps en games al die succesvol worden ingezet. Voor veel aanwezigen was het een leerzame bijeenkomst. “Gamen is een geweldige extra dimensie voor therapie. Mensen worden op een heel andere manier verleid om te leren,” aldus een van de bezoekers.

Foto: Lancering KickAss

Bron: GGZe

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen