Alzheimer Nederland winnaar 2016 in Preventieve-zorgverleningsbranche

Alzheimer Nederland is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot branchewinnaar 2016 in de Preventieve-zorgverleningsbranche. Zij heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming, met een zeer sterke positionering.

‘Alzheimer Nederland weet haar enorme knowhow uitstekend te combineren met een innovatieve aanpak. De nominatiecommissie ziet in Alzheimer Nederland een stabiele, vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen in de markt.”

Alzheimer Nederland geeft al 30 jaar hulp en informatie aan mensen met de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie, en aan hun directe omgeving. Zij wil wezenlijk bijdragen aan een maatschappij waarbinnen mensen met dementie zo goed mogelijk en met de hoogst haalbare kwaliteit kunnen leven, in een omgeving die in staat is de patiënt optimaal te begeleiden. Zowel binnen als buiten de woonomgeving. Door belangenbehartiging en financiering van wetenschappelijk onderzoek werkt de organisatie aan een betere toekomst. Hiervoor wordt nauw samengewerkt met regionale en landelijke zorginstellingen, bedrijven en overheid. Alzheimer Nederland kan rekenen op de tomeloze inzet van meer dan 5.000 vrijwilligers en is afhankelijk van subsidie, partnerships en bijdragen van donateurs en de opbrengst van de Collecteweek.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Alzheimer Nederland een stabiele, vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij Alzheimer Nederland, want zij is continu doende haar diensten te verbeteren en zo goed mogelijk af te stemmen op de wensen van de cliënt. Mensen met dementie en mantelzorgers staan daarbij centraal.’

Verbinden en dialoog
De jury prijst met name haar samenwerking met partijen binnen de samenleving. Met de politie bijvoorbeeld, om hen te trainen in het omgaan met alzheimerpatiënten op straat. Of met vervoerbedrijven, om chauffeurs en conducteurs kennis aan te reiken hoe om te gaan met reizigers die aan alzheimer leiden. En vooral ook met het bedrijfsleven. Hier wordt gestreefd naar begrip voor een probleem dat straks van ongekende omvang in Nederland is. Door de vergrijzing zal het aantal patiënten vrij snel stijgen van circa 270.000 nu naar 500.000, wat dan de grootste zorgpost gaat vormen. ‘De kern van alle activiteiten is gericht op verbinden en dialoog. tussen alle mogelijke stakeholders. De communicatie van Alzheimer Nederland wordt ondersteund met de inzet van alle huidige middelen, waarbij de online mogelijkheden state-of-the-art zijn’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

Alzheimer Nederland wordt gerund als een professionele organisatie, met ambities, doelen en beleid. En met een ervaren bestuurder aan het roer die in diverse maatschappelijke en medische organisaties haar sporen verdiend heeft. De 50 medewerkers zijn van hun maatschappelijke taak doordrongen. Als team opereren en samen bereiken wat bereikt moet worden, is vanzelfsprekend voor de totale organisatie. ‘Alzheimer Nederland is een internationaal bekende organisatie die veel lof verdient. Professioneel geleid, met een goede organisatie en een duidelijk beeld voor ogen. Betrokken medewerkers proberen elke dag opnieuw de toegevoegde waarde van de stichting te vergroten. Dit alles maakt van Alzheimer Nederland een topper in haar wereld. Een terechte kandidaat voor een succes award!’, oordeelt de Nominatiecommissie.

Meer informatie: www.alzheimer-nederland.nl

Bron: ANP Perssupport

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen