Elke de Jong benoemd tot hoogleraar Ontstekingsziekten van de huid

Array

Elke de Jong is met ingang van 1 februari benoemd tot hoogleraar Ontstekingsziekten van de huid aan het Radboudumc
Prof. de Jong was al als dermatoloog en hoofd van de polikliniek van de afdeling Dermatologie verbonden aan het Radboudumc. Sinds 1995 is ze docent aan de Medische Faculteit van het Radboudumc. Haar onderzoek spitst zich toe op psoriasis, een ontstekingsziekte van de huid.

Mevrouw dr. E.M.G.J. (Elke) de Jong (Gilze en Rijen, 1963), studeerde Geneeskunde aan de Radboud Universiteit en behaalde in 1989 haar artsdiploma. Ze specialiseerde zich en werd in 1994 geregistreerd als dermatoloog. Een jaar eerder promoveerde ze op onderzoek naar de dynamiek van groei en ontsteking van de opperhuid bij psoriasis.

De afdeling Dermatologie van het Radboudumc is het enige Nederlandse kennis- en expertisecentrum voor psoriasis. Psoriasis is een ontstekingsziekte van de huid die een half miljoen mensen in ons land treft. Ernstige psoriasis heeft grote invloed op de kwaliteit van leven.Binnen vijf jaar hoopt Elke de Jong met specifieke biomarkers de meest geschikte behandeling voor de individuele psoriasispatiënt te kunnen bieden. Haar onderzoek maakt deel uit van het thema Inflammatory diseases van het Radboud Institute voor Health Sciences.

Bron: Radboud UMC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen