Stichting ALS Nederland lanceert nieuw campagne-gezicht 40-jarige Oscar Wagner

0
1353

Vandaag lanceert Stichting ALS Nederland een nieuw gezicht in haar campagne ‘Ga door met mijn strijd’. Oscar Wagner, @OscarWagnr, verloor op 24 december 2015 op 40-jarige leeftijd zijn strijd tegen de dodelijke zenuw-spierziekte ALS. Via posters in het hele land roept Oscar mensen op om door te gaan met zijn strijd door middel van een donatie aan Stichting ALS Nederland, zodat een oorzaak en een medicijn gevonden kan worden.

Ga door met mijn strijd
Na de confronterende campagne ‘Ik ben inmiddels overleden’ startte Stichting ALS Nederland in 2014 de vervolgcampagne ‘Ga door met mijn strijd’. In beide campagnes roepen overleden ALS- patiënten het Nederlandse publiek op om te doneren of om in actie te komen voor ALS. Zo ook Oscar Wagner uit Den Helder, het 40-jarige nieuwe gezicht van de campagne. Want ook voor Oscar is er helaas geen medicijn geweest om hem te redden.

oscar alsIn Nederland lijden ongeveer 1500 mensen aan ALS. Jaarlijks komen daar 500 patiënten bij maar overlijden er ook weer 500 mensen aan de gevolgen van deze ziekte. Daarom blijft Stichting ALS Nederland doorgaan met campagne voeren.

De campagne met Oscar is vanaf vandaag te zien op posters door heel Nederland, maar Oscar kan ook gevolgd worden via zijn Twitteraccount @OscarWagnr ! Daarnaast zal Stichting ALS Nederland via de verschillende media aandacht vragen voor Oscar, zijn mede ALS-patiënten en de strijd tegen deze genadeloze ziekte.

Doneren of in actie komen
Hoewel er in het hele land heel veel acties op touw gezet worden en er veel geld wordt ingezameld, is er nog steeds geen oorzaak en medicijn voor ALS gevonden en overlijden alle patiënten. Om een oorzaak te vinden voor deze ziekte is nog veel wetenschappelijk onderzoek nodig en dat kost geld. Daarom blijft de stichting middels de overleden patiënten oproepen mee te helpen om ALS definitief van de kaart te krijgen.

Voor mensen die willen helpen om ALS van de kaart te krijgen biedt Stichting ALS Nederland naast verschillende donatiemogelijkheden, ook een speciaal actieplatform op www.alsacties.nl waar men heel gemakkelijk online een actie voor ALS kan aanmaken en donateurs kan werven.

Kleine persoonlijke noot
Deze week startte de actie en ook deze week ontving ik een rouwkaart van een kennis met ALS. Er zat niet eens een jaar tussen de eerste symptomen, de diagnose en zijn overlijden. Heel confronterend! Een vader, van mijn leeftijd met twee jonge kinderen. Pffff even sprakeloos hiervan.

Wordt donateur!

Janine Budding

Vorig artikelDynamisch licht geen effect IC-patiënten, wel fittere verpleegkundigen
Volgend artikelRUG start eerste online cursus wetenschap voor kinderen
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.