Minddistrict en Stichting mirro starten samenwerking

Array

Acht zelfhulpmodules van Stichting mirro komen in maart beschikbaar via het ehealthplatform van Minddistrict. Dit is de eerste stap in een samenwerking tussen beide partijen. Door de krachten te bundelen, kan een grotere groep cliënten passende ondersteuning krijgen bij psychische klachten.

Minddistrict levert een geïntegreerd ehealthplatform aan onder meer huisartsen, POH’s-GGZ en GGZ-professionals. Mirro biedt volledig onbegeleide, laagdrempelige en actiegerichte zelfhulpwebsites voor mensen met psychische klachten.

Door de samenwerking kunnen zorgprofessionals de mirro-modules binnenkort ook mét begeleiding aanbieden, via het Minddistrict-platform.

De mogelijkheid om ook begeleiding aan te bieden was een belangrijke wens van Stichting mirro en bezoekers van de zelfhulpwebsites. Voor Minddistrict betekent de samenwerking dat de modules van mirro worden toegevoegd aan de catalogus. Dit past precies in het streven om een ruim aanbod van kwalitatief hoogwaardige modules te leveren.

Minddistrict zal eerst acht mirro-modules via haar platform ontsluiten: Relatieproblemen, Echtscheiding, Alcohol en ouderen, Gamen, Overgangsklachten, Rouwverwerking, Werkende moeders en Burnout. Begin maart zijn de eerste modules beschikbaar. In tweede instantie worden ook de overige modules en de Beslisondersteuner mentale zorg van Stichting mirro geïntegreerd in het Minddistrict-platform. De mirro-modules zullen worden aangeboden als optionele modules in aanvulling op de basiscatalogus van het Minddistrict-platform, te raadplegen via http://www.minddistrict.com/professional/nl/modules/. De modules blijven ook (kosteloos) beschikbaar in de onbegeleide vorm via www.mirro.nl/onlinezelfhulp.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen