Autoriteit met doorzettingsmacht instellen voor jeugdhulp

Array

Kamermeerderheid eens met plan LPGGz: autoriteit met doorzettingsmacht instellen voor jeugdhulp.
Het Landelijk Platform GGz pleit voor het instellen van een autoriteit met doorzettingsmacht, die naast de ouders en kinderen staat. Naast D66 zijn ook de PvdA, het CDA en de SP het eens met dit voorstel. In de Nieuwsuur uitzending van 25 februari werd pijnlijk duidelijk dat kinderen en jongeren soms maandenlang op noodzakelijke zorg moeten wachten.

Het Landelijk Platform GGz liet in de uitzending weten dat er een autoriteit met doorzettingsmacht moet komen, waar kinderen en ouders terecht kunnen die te lang moeten wachten op zorg of niet de juiste zorg krijgen aangeboden. De bedoeling is dat in samenspraak met de ouders en het kind de juiste hulp komt en dat ouders zich gehoord en gesteund voelen. De autoriteit laat niet los voordat dit is gerealiseerd.

Wachtlijsten

De overgang van de jeugdzorg naar gemeenten gaat gepaard met veel problemen. Gemeenten die verantwoordelijk zijn voor de jeugdzorg hebben te weinig geld, te weinig kennis en hulp laat te lang op zich wachten. Kinderen die zorg nodig hebben, moeten vaak zo lang wachten dat ouders met hun handen in het haar zitten. Ze worden van het kastje naar de muur gestuurd: naar de gemeente, het wijkteam of de hulpverlener. Daarnaast zorgen bezuinigingen voor wachtlijsten of het afschaffen van specialistische zorg voor grote problemen, waardoor steeds meer kinderen thuis zitten of verstoken zijn van zorg.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen