Bereikbaarheid en toegankelijkheid Enschede voor mensen met een beperking in beeld!

Enschede biedt veel mogelijkheden op het gebied van winkelen, eten, drinken, uitgaan, kunst en cultuur. Goed inzicht in de bereikbaarheid voor mensen met een fysieke, auditieve of visuele beperking die Enschede bezoeken is dan ook belangrijk. “Ik ben erg blij dat Enschede nu een website heeft die de bereikbaarheid en toegankelijkheid van openbare gebouwen in Enschede in beeld brengt voor mensen met een beperking”, aldus wethouder Jurgen van Houdt. De website is op vrijdag 26 januari gelanceerd.

De website is van, voor en door de samenleving en is onderverdeeld in de branches Horeca, Detailhandel, Dienstverlening en Overheid. Ondernemers en gebruikers van de website kunnen zelf de inhoud op de website verbeteren door reacties bij beoordelingen van de locaties te plaatsen of door zelf een locatie toe te voegen. De commissie Bereikbaarheid, Toegankelijkheid en Beschikbaarheid (BTB) van de WMO Raad neemt onderhoud, beheer en moderatie voor zijn rekening.

De website Toegankelijk Enschede is tot stand gekomen door samenwerking tussen de commissie BTB en de gemeente Enschede en met steun van de Provincie Overijssel. De website is onder meer getest door (ex)cliënten van Roessingh. Jurgen van Houdt heeft het functioneel beheer tijdens de lancering op 26 februari overgedragen aan de commissie BTB. De website is te vinden op toegankelijk.enschede.nl.

Bron: Roessingh Research and Development