Publiekslezing over slaapapneu in Scheper

Array

Snurken, ademstops tijdens de slaap, overdag weinig energie hebben, voor de tv in slaap vallen, prikkelbaar en vergeetachtig zijn… Dit zijn typische klachten die passen bij slaapapneu. Slaapapneu verstoort de kwaliteit van leven, relaties en kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid.

Slaapapneu komt vooral voor bij mensen van 45 tot 65 jaar. Iedereen die hier meer over wil weten is van harte welkom bij de gratis publiekslezing over slaapapneu en snurken op 19 maart in ziekenhuislocatie Scheper (onderdeel van Treant Zorggroep).

De lezing, georganiseerd door specialisten van de poli Longziekten/slaapapneu van het Scheper, staat in het teken van het (h)erkennen van slaapapneu/snurken en de behandeling daarvan. Er zijn ook stands waarbij bezoekers meer informatie kunnen krijgen over CPAP (apparaat dat de luchtwegen openhoudt), de slaappositietrainer en de MRA(snurk)-beugel. Analisten laten zien hoe een slaaponderzoek in het werk gaat. Ook de ApneuVereniging (patiëntenvereniging) is aanwezig. Uiteraard is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

De publiekslezing is in ziekenhuislocatie Scheper (Emmen) op zaterdag 19 maart van 9.00 tot 13.00 uur. Op www.scheperziekenhuis.nl staat meer informatie over het programma en de wijze van aanmelden (klik op Agenda).

Bron: Treant Zorggroep

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen