René Héman voorzitter ad interim KNMG

Array

René Héman, voorzitter van KNMG-federatiepartner KAMG, vervult sinds 1 maart ad interim het voorzitterschap van de KNMG. Prof. dr. Rutger Jan van der Gaag is in goed overleg met het federatiebestuur teruggetreden als voorzitter van de KNMG.

Om de continuïteit te waarborgen heeft het federatiebestuur gekozen voor een waarnemend voorzitter uit eigen bestuurlijke kring. Héman heeft een brede achtergrond in de zorg. Hij is als voorzitter van de Koepel van Artsen Maatschappij en Gezondheid (KAMG) sinds 1 januari 2015 lid van het federatiebestuur. Ook maakt hij deel uit van het dagelijks bestuur van de artsenfederatie. Héman: “Ik heb vanuit beide posities het afgelopen jaar van dichtbij gezien welke belangrijke rol de KNMG landelijk vervult bij het behartigen van de immateriële belangen van artsen. Als waarnemend voorzitter is de continuïteit van het werk van de KNMG mijn belangrijkste prioriteit de komende periode.”

In het voorjaar wordt meer bekend over de procedure voor de werving van een nieuwe KNMG-voorzitter. Van der Gaag zal zich nog gedurende beperkte tijd met enkele dossiers bezighouden, waaronder het buitenlandbeleid van de artsenfederatie.

Bron: KNMG

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen