Tilburg University beste algemene universiteit masteropleidingen

Array

In de Keuzegids Masters 2016 behaalt Tilburg University de hoogste totaalscore van de 9 algemene universiteiten en is daarmee de beste algemene (master)universiteit van Nederland. Het gemiddeld aantal punten over alle universiteiten bedraagt 60,4 punten en Tilburg University scoort met 63,5 punten duidelijk hoger dan dit landelijke gemiddelde. De huidige score is een flinke stijging ten opzichte van 2015 (61,5 punten) en 2014 en 2013 (59 punten). De Keuzegids Masters 2016 vergelijkt en beoordeelt alle masteropleidingen,  voor een groot deel op basis van oordelen van studenten en is een uitgave van het CHOI, Centrum Hoger Onderwijs Informatie.

12 masters de beste in hun vakgebied
Dat Tilburg University erg goed scoort in deze editie van de Keuzegids Masters blijkt ook uit het feit dat liefst 12 (niet-unieke) masteropleidingen de eerste positie behalen in de ranking van hun vakgebied. Het gaat om de Research Master in Law, International and European Law, International Business Law, Econometrics and Mathematical Economics, de Research Master in Business, Quantitative Finance & Actuarial Science, Fiscale Economie, Accountancy, Organization Studies en Medische Psychologie. Ook de lerarenopleidingen Nederlands en Maatschappijvakken behalen de eerste plaats.

Research Masters Law en Social and Behavioral Sciences Topopleiding
Met een totaalscore van 80 behoort de Research Master Law volgens de normen van het CHOI dwars op de disciplines, tot de top van het Nederlandse wetenschappelijk onderwijs. Aan deze master is daarom het kwaliteitszegel ‘topopleiding’ toegekend. In de 2016 editie krijgt ook de Research Master Social and Behavioral Sciences (76 punten) wederom dit predicaat ‘topopleiding’.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen