ETZ Keuzehulp genomineerd voor Paludanus Prijs

Het project ‘Samen Kiezen’ van het ETZ is genomineerd voor de Univé Paludanus Prijs 2015. Met dit project wordt het voor kankerpatiënten mogelijk om – samen met hun behandelende specialisten – zelf een passende behandeling te kiezen. De genomineerden krijgen op 18 april de kans om de jury te overtuigen van hun innovatieve zorgidee en maken kans op de prijs van 15.000 euro.

Het project ‘Samen Kiezen’ focust zich op de nadrukkelijke wens om kankerpatiënten – samen met hun behandelende specialisten – een voor hen zo passend mogelijke keuze te laten maken uit de beschikbare behandelopties.

Daarvoor is de ‘Keuzehulp’ ontwikkeld: een online tool die ervoor zorgt dat de patiënt beter wordt geïnformeerd en meer begrip krijgt voor zijn ziekte. De patiënt wordt met behulp van de tool volledig betrokken bij de keuze voor de meest optimale behandeling, waarbij rekening wordt gehouden met zijn of haar voorkeuren.

De patiënt kiest met de online ‘Keuzehulp’ de voor hem of haar meest optimale behandeling.

De patiënt kiest met de online ‘Keuzehulp’ de voor hem of haar meest optimale behandeling.


Genomineerden
Naast het ETZ zijn GGZ Eindhoven en GGZ Delfland genomineerd voor de Paludanus Prijs. Een onafhankelijke jury, onder leiding van Tweede Kamerlid Pia Dijkstra, heeft dat bekendgemaakt. Van de drie genomineerde projecten wordt een professionele film gemaakt. Deze kunnen de genomineerden gebruiken om hun project onder de aandacht te brengen bij het publiek, maar ook om hun project aan de jury te presenteren op 18 april.

Paludanus Prijs
In 2016 reikt Univé Zorg voor de 17e keer de Univé Paludanus Prijs uit. Dit is een stimuleringsprijs van € 15.000,- voor een instelling, organisatie of persoon die met een uniek en innovatief zorgproject een zichtbare bijdrage levert aan de verbetering van de zorgkwaliteit. De Paludanus Prijs moet zorgprojecten een platform bieden voor naamsbekendheid en groei.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen