Hoog tijd voor een toekomst zonder diabetescomplicaties

Het zal je gebeuren: je kind of jijzelf krijgt de diagnose type 1 diabetes. Dat betekent voortaan dagelijks insuline spuiten, 6x per dag de bloedglucosewaarden meten via een vingerprik, nadenken over alles wat je kind eet. Type 1 diabetes heeft een forse impact op het dagelijks bestaan van deze kinderen, maar ook op dat van hun ouders. Gelukkig is het steeds beter mogelijk om je kind met diabetes zo gezond mogelijk te laten opgroeien. Hulp komt daarbij van de steeds beter wordende technologische mogelijkheden voor continue zorg op afstand, via internet. Daarmee kun je je bloedsuiker beter onder controle houden. Complicaties en problemen blijven daardoor zoveel mogelijk uit.
Dit blijkt uit hoopgevende resultaten die zijn geboekt bij Diabeter, een gespecialiseerd behandel- en onderzoekscentrum dat geheel is gericht op de zorg aan kinderen en jonge volwassenen met diabetes type 1. Er zijn in Nederland ca. 6000 kinderen en jongeren met type 1 diabetes. Zo’n 1700 Nederlandse kinderen en jonge volwassenen zijn al onder behandeling bij Diabeter. Vorig jaar opende Diabeter ook in de Amsterdamse regio een vestiging op Schiphol.
Diabeter heeft als missie jonge patiënten zoveel mogelijk laten opgroeien zonder complicaties. Het gebruik van de mogelijkheden die de nieuwste medische en IT-technologie biedt staat hierbij centraal, gecombineerd met een huiselijke sfeer en persoonlijke aandacht in het diabetescentrum.
Diabeter College Tour 
16 maart 2016 in Amsterdam, 22 maart Utrecht, 7 april Eindhoven
Een avond vol nieuws over type 1 diabetes georganiseerd: de Diabeter College Tour. Diabetesonderzoekers uit de groep van de bekende immunoloog prof. Bart Roep (LUMC) tonen hoopgevende resultaten van hun research naar de genezing van type 1 diabetes. De forse dagelijkse belasting die diabetes geeft, is het onderwerp dat diabetespsychologe dr. Giesje Nefs belicht samen met een patiënt. Kinderarts-diabetoloog en onderzoeker dr. Veeze licht de steeds verdergaande technologische ontwikkelingen toe, zoals intelligente insulinepompen en de FreeStyle Libre die onlangs in het nieuws was. Natuurlijk kunnen jongvolwassenen en ouders van kinderen met type 1 diabetes hun vragen eens voorleggen aan in diabetes gespecialiseerde kinderartsen van Diabeter.
Meer weten of aanmelden? Kijk op www.diabeter.nl/diabeter-college-tour
Gratis toegang – wel vooraf even aanmelden.
Bijschrift foto: Kinderarts-endocrinoloog Diemud Simm van Diabeter overlegt met Naomi (4) over haar diabetesregeling
Bron: Diabeter Nationaal Diabetescentrum
Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen