Venice Summer School 2016 over eerstelijnszorg; Peter Groenewegen co-director

Prof. Peter Groenewegen, senior onderzoeker bij het NIVEL, is samen met prof. Reinhard Busse (TU Berlin) co-director van de Venice Summer School, die dit jaar is gewijd aan de eerstelijnszorg. Het thema is ‘Primary care: innovating for integrated, more effective care’.

De hoofdorganisator van de Venice Summer School is de European Observatory on Health Systems and Policies. De summer school is een intensieve cursus van één week voor senior en middenniveau beleidsmakers en professionals uit heel Europa die zich bezighouden met de organisatie van de eerstelijnszorg en versterking van de eerste lijn.

Doelen

De Summer School maakt gebruik van de kennis en ervaring van de deelnemers om samen de ervaringen van landen in beeld te brengen met verschillende benaderingen en vernieuwende modellen van eerstelijnszorg. Doelen zijn onder meer inzicht te geven in:

hoe de eerste lijn de verantwoordelijkheid voor de hele populatie kan nemen, inclusief kwetsbare groepen;
manieren om de integratie tussen de eerste lijn en andere sectoren (publieke gezondheidszorg, tweede lijn, sociale sector) vorm te geven;
de rol van prikkels en betalingssystemen om de eerste lijn zijn rol goed te laten vervullen;
innovaties die de eerste lijn kunnen versterken en de implementatie daarvan;
indicatoren voor de prestaties van de eerste lijn.

De Venice Summer School 2016 wordt gehouden van 24-30 juli op het eiland San Servolo bij Venetië. Meer informatie op de website van de Venice Summer School.

Bron: NIVEL

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen