Agendia presenteert op EBCC Borstkankercongres in Amsterdam

Array

Twee posters over studies met MammaPrint borstkanker test vooruitlopend op publicatie lang verwachte MINDACT studie onder 6.600 vrouwen in Europa.
Agendia, wereldwijd vooraanstaand op het gebied van personalized medicine en ontwikkelaar van moleculair diagnostische tests als de MammaPrint borstkankertest, verzorgt deze week zogeheten poster presentaties over twee studies met de MammaPrint® tijdens de Europese Borstkanker Conferentie (EBCC) van 9-11 maart in de RAI in Amsterdam. In de studies werd gekeken naar de toepassing van Agendia’s 70-genen borstkankerprofiel (MammaPrint®) in de diagnostiek en in grote klinische studies zoals de voor Agendia belangrijke MINDACT studie, waarvan de uitkomsten in 2016 worden gepresenteerd. 

MINDACT staat voor Microarray INode- negative and 1-3 positive lymph node Disease may Avoid ChemoTherapy. MINDACT, gestart in 2007, is de grootste Europese prospectief, gerandomiseerde fase III studie, waarin patiënten worden geëvalueerd volgens zowel de klinische standaard, als volgens het MammaPrint 70-genen profiel. In totaal namen rond 6.600 borstkanker patiënten deel in honderd ziekenhuizen in tien Europese landen. In Nederland namen acht ziekenhuizen deel.
De hoofdvraag in deze studie is of borstkankerpatiënten met een laag risico op uitzaaiing volgens MammaPrint, vergeleken met de gangbare klinische criteria, veilig chemotherapie achterwege kunnen laten.

Ga voor meer informatie over de MammaPrint Studie data die tijdens de EBCC zullen worden gepresenteerd, naar de Agendia 10.602 in de RAI. Meer over het EBCC congres kan worden gevonden op de officiële EBCC website.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen