Input gevraagd op Raamplan Farmacie

Van 7 maart tot 8 april 2016 organiseert de KNMP een open consultatieronde voor het Raamplan Farmacie 2016. Dit raamplan bevat de gezamenlijke eindtermen voor de universitaire opleiding tot basisapotheker in Nederland en is door de farmacieopleidingen in samenwerking met de KNMP opgesteld. KNMP-leden en andere geïnteresseerden kunnen per e-mail reageren via: [email protected]

Aansluiting opleiding en beroep verbeteren
De KNMP en de farmacieopleidingen in Nederland beschrijven met het Raamplan Farmacie 2016 en het bijbehorende Domeinspecifieke Referentiekader Farmacie eenduidig het basisberoep van apotheker en de aansluiting van opleiding op de praktijk voor de komende jaren. Het Raamplan gebruikt het CanMEDS competentiemodel voor het formuleren van de competenties die een basisapotheker bij afronding van de universitaire opleiding moet beheersen. Het Domeinspecifiek Referentiekader beschrijft het kennisdomein van de farmacie, de wettelijke kaders en in grote lijnen de doelstellingen en aard van de bachelor- en masteropleidingen farmacie.

Breed draagvlak
Reden voor deze open consultatieronde is dat de KNMP en farmacieopleidingen graag een breed draagvlak onder apothekers willen voor zowel het Raamplan Farmacie 2016 als het Domeinspecifiek Referentiekader.

Zij zijn benieuwd naar de reacties vanuit de beroepspraktijk op de plannen en nodigen apothekers daarom ook van harte uit om vóór 8 april 2016 te reageren op beide documenten. U kunt uw commentaar per mail sturen naar: .

De projectgroep zal het binnengekomen commentaar bespreken en waar relevant verwerken in de definitieve versie van beide documenten. Het Raamplan Farmacie 2016 en het Domeinspecifiek Referentiekader zullen op 21 juni 2016 tijdens het Landelijk Farmaceutisch Onderwijscongres worden gepresenteerd.

Samenvatting downloads
Domeinspecifiek Referentiekader Farmacie versie mrt 2016 beschrijft het kennisdomein van de farmacie, de wettelijke kaders en in grote lijnen de doelstellingen en aard van de bachelor- en masteropleidingen farmacie.

Raamplan Farmacie 2016 versie mrt 2016 beschrijft de landelijke eindtermen van de universitaire opleiding tot basisapotheker op basis van het CanMEDS competentiemodel.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen