LOC organiseert bijeenkomsten inspectie en cliëntenraden

Array

Op 12 april en 14 april organiseert LOC twee bijeenkomsten, waar cliëntenraden in gesprek kunnen gaan met de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Het LOC vertegenwoordigt 1.300 cliëntenraden en 600.000 cliënten in diverse sectoren.
Het LOC krijgt vaak vragen van cliëntenraden over de rol van de inspectie. Ze vragen zich bijvoorbeeld af hoe de inspectie te werk gaat. En of en hoe het beleid van de instelling wordt beïnvloed door de inspectie.

Luisteren naar cliënten
De inspectie is op haar beurt benieuwd hoe mensen die zorg ontvangen deze zorg ervaren. Zeker nu er in de zorg veel verandert, vindt de inspectie dit nog belangrijker.

Vroeger sprak de inspectie tijdens een bezoek altijd met de cliëntenraad. Dit was mogelijk omdat van tevoren een afspraak werd gemaakt als de inspectie op bezoek kwam. Sinds een paar jaar komt de inspectie bijna altijd onaangekondigd op bezoek. Hierdoor is het niet altijd meer mogelijk om ook met de cliëntenraad te praten. Bij grote zorgen neemt de IGZ nu achteraf contact op met de cliëntenraad.

Daarom zoekt de inspectie samen met LOC naar andere mogelijkheden. Een begin zijn deze bijeenkomsten. Ze hoopt van cliëntenraden te horen wat er goed gaat en wat er volgens hen minder goed gaat.

Meer informatie over deze bijeenkomsten vindt u op de website van het LOC.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen