Franciscus Gasthuis & Vlietland wil meer vrouwelijk talent naar topfuncties

Op dinsdag 8 maart 2016, Internationale Vrouwendag, ondertekende Roos van Erp-Bruinsma, voorzitter Raad van Bestuur Franciscus Gasthuis & Vlietland het Charter ‘Talent naar de Top’. Dit Charter heeft tot doel een hogere toestroom, doorstroom en behoud van vrouwelijk talent naar topfuncties te bereiken. Hiermee wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan een meer evenredige vertegenwoordiging van mannen en vrouwen in topfuncties. Franciscus Gasthuis & Vlietland gaat de komende drie tot vijf jaren concrete maatregelen nemen om vrouwelijk talent te binden. Roos van Erp-Bruinsma: “Het Charter tekenen wij om onszelf scherp te houden en de doorstroom van vrouwen te blijven bevorderen”.

Elk jaar organiseert Stichting Talent naar de Top een ontbijt voor vrouwen en mannen in Topposities ter ere van Internationale Vrouwendag. Dit jaar draaide de bijeenkomst om de vraag waar de grootste kansen en zorgen liggen waar het gaat om de doorstroom van vrouwen naar de Top en hoe samengewerkt kan worden om dit verder te bevorderen. De belangrijkste drijfveer zou niet moeten liggen in wel of geen wetgeving, maar de wil om als bedrijfsleven het vrouwelijk talent in Nederland optimaal in te zetten. Het durven loslaten van vaste patronen bij nieuwe benoemingen vormt daarbij een belangrijke doorbraak. Minister Bussemaker gaf aan dat diversiteit de snelste weg vormt naar duurzame groei voor ondernemingen.

Het Charter is tot stand gekomen in nauwe samenwerking tussen VNO-NCW, de FNV, de SER en vertegenwoordigers van bedrijven, het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het Ministerie van Economische Zaken.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen