Gezinshuis Oostenwind voldoet aan basiseisen verantwoorde jeugdhulp

Array

In december 2015 voerden de inspecties Jeugdzorg en Gezondheidszorg een toets Nieuwe toetreders jeugdhulp uit bij gezinshuis Oostenwind. Gezinshuis Oostenwind voldoet aan alle verwachtingen uit het toetsingskader.

De inspecties Jeugdzorg en Gezondheidszorg toetsen of vanaf 2015 gestarte aanbieders van jeugdhulp voldoen aan de basiseisen voor verantwoorde jeugdhulp. Dit onderzoek gebeurt aan de hand van het toetsingskader Nieuwe toetreders jeugdhulp.

Gezinshuis Oostenwind in Borne is in februari 2015 gestart met het aanbieden van jeugdhulp met verblijf op basis van de Jeugdwet. In december 2015 hebben de inspecties de toets Nieuwe toetreders jeugdhulp uitgevoerd bij deze nieuwe aanbieder.

Gezinshuis Oostenwind voldoet aan alle beoordeelde verwachtingen. Dit betekent dat de inspecties deze aanbieder van jeugdhulp niet meer beschouwen als nieuwe toetreder. Gezinshuis Oostenwind valt vanaf heden onder het regulier toezicht.

Bron: Inspectie Jeugdzorg

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen