LUMC-Campus Den Haag

Array

LUMC-Campus Den Haag is een gezamenlijk initiatief van het Leids Universitair Medisch Centrum, de Haagse STZ-ziekenhuizen; Haga-ziekenhuis (onderdeel van stichting Reinier Haga Groep) en MCH-Bronovo, de Universiteit Leiden en de Gemeente Den Haag/GGD Haaglanden.

LUMC-Campus Den Haag zal een stevig biomedisch cluster vormen om gezamenlijk grootstedelijke gezondheidsvraagstukken aan te pakken. Door gezamenlijk onderzoek en onderwijs wordt de academische kennisintensiteit versterkt voor zowel de stad Den Haag als voor de deelnemende partners. De stad Den Haag vormt – door haar omvang en samenstelling – een inspirerende bron voor onderzoek, innovatie en kennisvalorisatie. De specifieke kennisinbreng en praktijkervaring van de verschillende partners maakt dat in Den Haag academische successen geboekt kunnen worden op het domein gezondheid en zorg.
Zo richt LUMC-Campus Den Haag zich in haar eerste programma op Public Health, een belangrijk vraagstuk voor de stad. LUMC-Campus Den Haag draagt tevens bij aan versteviging van de samenwerking tussen de verschillende instellingen.

Categorie: Overig
Datum: 17 maart 2016
Tijdstip: 16:30 – 18:00 uur
Lokatie: Auditorium Universiteit Leiden in Den Haag
Organisator: Programmabestuur LUMC-Campus Den Haag

 

Programma

16.30 uur Inloop

17.00 uur Opening en welkom door prof. Pancras Hogendoorn, Lid Raad van Bestuur en Decaan LUMC namens het programmabestuur LUMC-Campus Den Haag

17.10 uur Academische samenwerking in zorg en gezondheid in de stad Den Haag door dhr. Jozias van Aartsen, Burgemeester Gemeente Den Haag

17.20 uur Uitdagingen op het gebied van de grootstedelijke zorg- en gezondheidsvraagstukken door prof. André Knottnerus, Voorzitter Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) en hoogleraar huisartsgeneeskunde

17.30 uur LUMC-Campus Den Haag: wat is het en wat gaan we nu doen? Prof. Mattijs Numans, directeur-kwartiermaker LUMC-Campus Den Haag

17.40 uur Paneldiscussie: uitdagingen voor LUMC-Campus Den Haag

18.00 uur Afsluiting en borrel

 Inschrijven

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen