Bevel voor Tian Men Clinic B.V. in Rotterdam

0
2981

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (inspectie) heeft privékliniek Medical and Beauty Clinic B.V. ook wel bekend als de Tian Men Clinic of Health & Food clinic of Stamcel Kliniek Nederland gevestigd in Rotterdam een bevel gegeven. Dit bevel houdt in dat deze zorgaanbieder geen zorg meer mag verlenen en gesloten blijft totdat de zorgaanbieder naar het oordeel van de inspectie weer voldoet aan de voorwaarden om zorg te kunnen verlenen.

Wat bleek uit de inspectiebezoeken?
Tijdens de inspectiebezoeken van 29 januari 2016 en 2 februari 2016 stelde de inspectie ernstige tekortkomingen vast die een risico vormen voor de patiëntveiligheid en de gezondheid van cliënten.

De inspectie stelde ondermeer tekortkomingen vast bij de dossiervoering, het ‘informed consent’, infectiepreventie, het onderhoud van medische hulpmiddelen, het omgaan met incidenten en calamiteiten en de medicatieveiligheid.

De zorgaanbieder had na de inspecties op 29 januari 2016 en 2 februari 2016 bevestigd dat bepaalde behandelingen niet meer zouden worden uitgevoerd. Het ging om behandelingen waarbij steriele medische hulpmiddelen werden gebruikt bij patiënten, waarbij gewerkt werd met apparatuur die niet onderhouden was en waarbij medicatie werd toegediend.

Tijdens een inspectiebezoek op 11 maart 2016 is gebleken dat de zorgaanbieder in tegenstelling tot de eerdere toezeggingen toch dergelijke behandelingen heeft uitgevoerd.

Waarom een bevel?
De inspectie is van oordeel dat de tekortkomingen dusdanig omvangrijk en ernstig zijn dat direct moet worden ingegrepen, omdat er een gevaar is voor de veiligheid en/of de gezondheid van patiënten. De inspectie geeft daarom de zorgaanbieder het bevel geen zorg meer te verlenen.

De zorgaanbieder moet sluiten en gesloten blijven totdat de zorgaanbieder de tekortkomingen voldoende heeft weggenomen en naar het oordeel van de inspectie weer voldoet aan de voorwaarden om goede zorg te kunnen verlenen. Het bevel heeft een geldigheidsduur van zeven dagen. De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport kan de geldigheidsduur verlengen.

 • Aanzegging bevel Tian Men clinic 18-03-2016 | PDF-document, 135 kB
 • Tian Men clinic Rotterdam maart 2016 18-03-2016 | PDF-document, 954 kB

 • Bron: IGZ

  BRONIGZ
  Vorig artikelDiabetes: meer risico op gebitsproblemen
  Volgend artikelKNMG zet in op strenge antirookmaatregelen
  Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.