Mensen met een beperking (én mogelijkheden!) in nieuwe TV West-serie

Array

Gewoon zo dus’-presentator Manuel Venderbos: “Bijzondere verhalen over  hele gewone mensen… met een beperking.”
TV West zendt vanaf woensdag 23 maart de gloednieuwe serie ‘Gewoon zo dus’ uit. In acht afleveringen duikt presentator Manuel Venderbos in het leven van mensen met een beperking, die ook heel veel mogelijkheden hebben. “Na een paar minuten ben je iemands beperking al vergeten. Deze mensen zijn heel gewoon. En zeg nou eerlijk: wie is nou eigenlijk normaal? ”, zegt Manuel.

Handicap
Mensen die door een verstandelijke of lichamelijke handicap, een chronische ziekte of een ongeluk (nog) niet zelfstandig kunnen functioneren in onze samenleving; dat is waar de serie over gaat. De Gemiva-SVG Groep helpt deze mensen om een zo normaal mogelijk leven te leiden met werken, dagbesteding, vrijetijdsbesteding en wonen.

Hoofdrol
In elke aflevering staat een ‘hoofdrolspeler’ centraal. Zo zien we in de eerste aflevering de creatieve Esther (31) uit Leiden. Esther is spastisch. Haar hulphond Dolf maakt het voor Esther mogelijk om zelfstandig te wonen. Zo kan Dolf in één beweging helpen om Esthers jas uit te trekken… handig! Esther en Manuel schilderen een levensboom die ze veilen voor een goede doel. Esther vertrouwt Manuel de mooie maar ook heftige kanten van haar leven toe.

Lunchroom
In Leiden opent lunchroom Hof van Sijthoff binnenkort haar deuren: een leerwerkbedrijf voor mensen met een beperking. Als rode draad door de afleveringen volgt de kijker alles wat er bij zo’n opening komt kijken. In de eerste aflevering solliciteert Collin bij de toekomstige lunchroom en met zijn werkervaring bij een bakker maakt hij een goede kans…

Uitzendtijden
‘Gewoon zo dus’ is vanaf woensdag 23 maart elke woensdag te zien op TV West vanaf 17.00 uur en wordt daarna op elk heel uur herhaald. De regionale zender TV West is landelijk te zien via digitale tv-ontvangers (onder meer Ziggo kanaal 30), via de website Omroepwest.nl en de app voor mobiel en tablet. Klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden van ontvangst van TV West.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen