Partijen pakken verbetering verslavingszorg voortvarend op

Array

Zorginstituut: Partijen pakken verbetering verslavingszorg voortvarend op

De partijen die betrokken zijn bij de verslavingszorg zijn voortvarend aan de slag gegaan met de aanbevelingen van het Zorginstituut. Zo blijkt uit het onderzoek naar de opvolging van de aanbevelingen uit het rapport ‘Verslavingszorg in beeld – alcohol en drugs’. Het Zorginstituut is verheugd dat er al op korte termijn diverse verbeteringen zijn gerealiseerd.

    Evaluatieonderzoek

    Eind 2014 heeft het Zorginstituut in het rapport ‘Verslavingszorg in beeld – alcohol en drugs’ concrete aanbevelingen gedaan voor de verbetering van de verslavingszorg. Als onderdeel van zijn evaluatieprogramma heeft het Zorginstituut het afgelopen jaar onderzocht of deze aanbevelingen zijn overgenomen door de praktijk.

    Diverse verbeteringen zijn al gerealiseerd, en men is bezig met het implementeren van de andere aanbevelingen. De richtlijnen en standaarden die ontwikkeld worden onder regie van het Netwerk Kwaliteitsontwikkeling GGZ, een belangrijk onderdeel van onze aanbevelingen, staan op de Meerjarenagenda van Zorginstituut Nederland. Het Zorginstituut volgt de (door)ontwikkeling van deze richtlijnen en standaarden op de voet.

    Brief aan Minister

    Het evaluatieonderzoek is uitgevoerd door bureau HHM in opdracht van het Zorginstituut. Het Zorginstituut heeft de Minister van VWS middels een brief geïnformeerd over de resultaten van het evaluatieonderzoek en de actuele ontwikkelingen binnen de verslavingszorg.

    Bron: Zorginstituut

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen