Prijzen voor wetenschappelijk onderzoek in Meander Medisch Centrum

0
1931

In Meander Medisch Centrum zijn op 17 maart tijdens het Wetenschapssymposium prijzen uitgereikt voor wetenschappelijk onderzoek dat in 2015 is verricht. Winnaar van de presentatieprijs werd Femke Amelung van de afdeling Chirurgie. Zij deed onderzoek naar de beste behandeling bij bepaalde darmtumoren. De prijs voor de beste wetenschappelijke poster was voor Ingrid Bank van de afdeling cardiologie. Zij deed onderzoek onder patiënten met acute pijn op de borst en de verschillen tussen mannen en vrouwen.

Juryvoorzitter Carlo Gaillard, hoogleraar nefrologie UMC Groningen en voorheen werkzaam als internist in Meander Medisch Centrum: “Sinds Meander in 2008 officieel erkend werd als topklinisch ziekenhuis, is er flink aan de weg getimmerd op het gebied van wetenschappelijk onderzoek. Daar komt veel samenwerking bij kijken, zowel binnen het ziekenhuis als tussen ziekenhuizen. We hebben daar vandaag veel mooie voorbeelden van gezien. Bij veel onderzoeken is bovendien gekeken naar hoe de uitkomsten de kwaliteit van zorg kunnen verbeteren.”

Verder kende de Vereniging Medische Staf de Johan Harmen Francken van Brunswijk-prijs 2015 toe aan klinisch chemicus Ayse Demir. Zij heeft vele jaren onderzoek van hoog niveau gepubliceerd en ontving daarvoor deze ‘oeuvreprijs’ uit handen van de vorige winnaar, radioloog Cornelia Schaefer-Prokop.
Tijdens dit zevende Meander Wetenschapssymposium hielden acht onderzoekers een presentatie voor een zaal vol medisch specialisten, huisartsen, paramedici en verpleegkundigen. Daarnaast presenteerden twaalf onderzoekers hun onderzoeksresultaten op een poster. Alle bijdragen zijn gepubliceerd in het tijdschrift ‘Wetenschap in Meander’, dat tweemaal per jaar een inkijkje geeft in het toegepast wetenschappelijk onderzoek dat in Meander wordt verricht.

Wetenschappelijk onderzoek is belangrijk voor Meander Medisch Centrum. Het geeft invulling aan de status als topklinisch ziekenhuis. Het stelt Meander in staat stelt om hooggespecialiseerde zorg te bieden, gebaseerd op de nieuwste medische en verpleegkundige inzichten.

Bron: Meander Medisch Centrum