Prijzen voor wetenschappelijk onderzoek in Meander Medisch Centrum

Array

In Meander Medisch Centrum zijn op 17 maart tijdens het Wetenschapssymposium prijzen uitgereikt voor wetenschappelijk onderzoek dat in 2015 is verricht. Winnaar van de presentatieprijs werd Femke Amelung van de afdeling Chirurgie. Zij deed onderzoek naar de beste behandeling bij bepaalde darmtumoren. De prijs voor de beste wetenschappelijke poster was voor Ingrid Bank van de afdeling cardiologie. Zij deed onderzoek onder patiënten met acute pijn op de borst en de verschillen tussen mannen en vrouwen.

Juryvoorzitter Carlo Gaillard, hoogleraar nefrologie UMC Groningen en voorheen werkzaam als internist in Meander Medisch Centrum: “Sinds Meander in 2008 officieel erkend werd als topklinisch ziekenhuis, is er flink aan de weg getimmerd op het gebied van wetenschappelijk onderzoek. Daar komt veel samenwerking bij kijken, zowel binnen het ziekenhuis als tussen ziekenhuizen. We hebben daar vandaag veel mooie voorbeelden van gezien. Bij veel onderzoeken is bovendien gekeken naar hoe de uitkomsten de kwaliteit van zorg kunnen verbeteren.”

Verder kende de Vereniging Medische Staf de Johan Harmen Francken van Brunswijk-prijs 2015 toe aan klinisch chemicus Ayse Demir. Zij heeft vele jaren onderzoek van hoog niveau gepubliceerd en ontving daarvoor deze ‘oeuvreprijs’ uit handen van de vorige winnaar, radioloog Cornelia Schaefer-Prokop.
Tijdens dit zevende Meander Wetenschapssymposium hielden acht onderzoekers een presentatie voor een zaal vol medisch specialisten, huisartsen, paramedici en verpleegkundigen. Daarnaast presenteerden twaalf onderzoekers hun onderzoeksresultaten op een poster. Alle bijdragen zijn gepubliceerd in het tijdschrift ‘Wetenschap in Meander’, dat tweemaal per jaar een inkijkje geeft in het toegepast wetenschappelijk onderzoek dat in Meander wordt verricht.

Wetenschappelijk onderzoek is belangrijk voor Meander Medisch Centrum. Het geeft invulling aan de status als topklinisch ziekenhuis. Het stelt Meander in staat stelt om hooggespecialiseerde zorg te bieden, gebaseerd op de nieuwste medische en verpleegkundige inzichten.

Bron: Meander Medisch Centrum

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen