Grote belangstelling voor Open dag GHZ

Met je pop naar de poppendokter, een ‘echt’ blauw oog schminken, kijken op de operatiekamers: het kon allemaal afgelopen zaterdag in het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ). Het ziekenhuis deed haar deuren open voor het publiek. Bijna 5000 bezoekers hebben tijdens deze dag van de Zorg de kans gegrepen om een uniek kijkje achter de schermen van het ziekenhuis te nemen.

Tijdens de rondleiding kregen bezoekers een goed beeld van de zorg in het GHZ. Men kwam men langs bijzondere plekken, zoals de Intensive Care, het laboratorium en de sterilisatie afdeling. Ook kon er een kijkje worden genomen in de operatiekamers, GezinSuites en de ambulance.

Daarnaast gaven medewerkers van het GHZ en andere zorgaanbieders door het hele gebouw demonstraties van hun vakgebied en was er de mogelijkheid om zelf de medische wereld te ervaren. Zo kon men bijvoorbeeld bloedwaarden meten, leren reanimeren, helpen bij de kaakchirurg en zelf een scopiebehandeling doen met snoepjes.

Kinderen hoefden zich geen moment te vervelen. Zij konden verkleed als arts of verpleegkundige op de foto, met hun zieke pop naar de poppendokter en een ‘echte’ wond of blauw oog laten schminken.
Uiteraard was Freek de Giraffe uit de GHZoo bij de kraam van de Vrienden van het GHZ aanwezig om alle kinderen een welgemeende high-five te geven.

Met deze Open dag was de veelzijdigheid en gastvrijheid van het GHZ goed zichtbaar. Het ziekenhuis zal hoogstwaarschijnlijk in 2017 weer een grote open dag organiseren. In tussentijd geeft het ziekenhuis wel kleinere rondleidingen voor onder meer de Vrienden van het GHZ.

Bron: GHZ

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen