LUMC ontvangt bijdrage voor onderzoek naar ‘blended care’ na hypofyseoperaties

Array

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) ontvangt een bijdrage van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars voor een project waarin een vorm van ‘blended care’ wordt toegepast om patiënten na een hypofyseoperatie eerder naar huis te kunnen laten gaan.

In het project onderzoeken de vakgroepen Neurochirurgie, Endocrinologie en Huisartsgeneeskunde of ambulante zorg na een hypofysetumoroperatie in Nederland toepasbaar is en of dit leidt tot verbetering van de kwaliteit van leven, kwaliteit van zorg en verlaging van kosten. De geleverde ambulante zorg omvat ondersteuning door een casemanager en een eHealth-applicatie.

Amerikaanse studies
In twee Amerikaanse studies is de veiligheid en toegevoegde waarde van blended care voor patiënten na een hypofysetumoroperatie al vastgesteld. Het LUMC verwacht dat patiënten veel liever thuis herstellen en dat ze de toegenomen patiëntparticipatie en autonomie waarderen. Voorwaarde bij thuis herstellen is wel dat de veiligheid en opvang goed is geregeld.

Bron: LUMC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen