Polderburen krijgt Planetree Project Award 2016 voor sociotherapeutische leefmilieus

Array

Polderburen heeft op donderdag 17 maart jl. op het Planetree-congres in Nieuwegein de Planetree Project Award 2016 mogen ontvangen voor de sociotherapeutische leefmilieus. Polderburen, een woonzorgcentrum van Zorggroep Almere, werd gecomplimenteerd voor de wijze waarop zij leefmilieus heeft vormgegeven om voor haar bewoners een omgeving te creëren die past bij hun behoeften en wensen. Bewoners die bijvoorbeeld graag het contact opzoeken met anderen leven samen in een leefmilieu en zo ook de bewoners die juist graag een rustig en teruggetrokken leven willen leiden.

Planetree staat voor mensgerichte zorg. Merkbaar mensgerichte zorg. Bij alles wat je doet stel je de cliënt centraal. Een visie die door Zorggroep Almere wordt omarmd.

Uit de 45 inzendingen zijn 14 goede voorbeelden van mensgerichte zorg gekozen door het Planetree team in de categorieën Project en Innovatie. Deze nominaties werden vervolgens voorgelegd aan een externe Planetree jury en zijn door hen bekeken op merkbare effecten voor cliënten, medewerkers en/of organisatie, vernieuwing, overdraagbaarheid en toekomstwaarde. Polderburen is er uiteindelijk vandoor gegaan met de felbegeerde Planetree Project Award 2016. De andere winnaar was WVO Zorg voor met de inzending ‘Intolerantie en ongewenste omgangsvormen’.

Meer informatie over Planetree: De Amerikaanse Angelica Thieriot richtte Planetree 30 jaar geleden op omdat ze er na een slechte ervaring in het ziekenhuis van overtuigd was dat het anders kon en beter moest. Het Planetree zorgconcept is gebaseerd op mensgerichte zorg. Het welzijn en welbevinden van de patiënt en zijn familie staan centraal. De beste medische, verpleegkundige en lichamelijke zorg zijn vanzelfsprekend. Medewerkers treden de cliënt met hartelijkheid en respect tegemoet in een sfeervolle en prettige omgeving, en houden keuzevrijheid en beslisrecht van de klant steeds voor ogen.

Foto van medewerkers van Polderburen, direct na het ontvangen van de Award

Bron: Zorggroep Almere

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen