St. Anna Ziekenhuis organiseert informatieavond over nierstenen

Array

Op woensdag 13 april 2016 organiseert het St. Anna Ziekenhuis te Geldrop de informatieavond ‘Nierstenen, hoe ontstaan ze en hoe kom je er van af’. Tijdens deze avond gaat Joost van Beekum (uroloog in het St. Anna Ziekenhuis) dieper in op klachten, onderzoeken en behandelmethoden.

Programma
19.15 uur: Ontvangst
19.30 uur: Presentatie Joost Van Beekum (uroloog St. Anna Ziekenhuis)
20. 30uur: Gelegenheid tot vragen stellen
21.00 uur: Afsluiting

De avond vindt plaats in het St. Anna Ziekenhuis te Geldrop in het personeelsrestaurant
(route 30).

Aanmelden
In verband met de organisatie is het nodig dat geïnteresseerden zich vooraf aanmelden via www.st-anna.nl/aanmelden-activiteiten of bij de afdeling patiëntenvoorlichting via telefoon:
040-286 4874.

Nierstenen zijn steentjes van onopgeloste afvalstoffen in de urine. Ze ontstaan tweemaal zo vaak bij mannen als bij vrouwen. De eerste steen ontstaat meestal tussen de 20 en 30 jaar. Nierstenen geven niet altijd klachten. Pas als een niersteen vast komt te zitten, ontstaat pijn. Andere klachten kunnen zijn: misselijkheid, braken, zweten, bloed in de urine en vaker moeten plassen. Een behandeling is niet altijd nodig. Wanneer wel behandeling nodig is, zal de uroloog u daar uitgebreid over voorlichten.

Bron: St. Anna Zorggroep

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen