INR Trombosedienst CWZ start met nieuwe antistollingssoftware

Array

INR Trombosedienst Nijmegen, onderdeel van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis, is per 1 maart 2016 gestart met het Portavita Keten Informatie Systeem Antistolling.
De trombosedienst was sinds 1993 gebruiker van de TDAS-software. In 2013 heeft Portavita de TDAS-software in beheer genomen en zijn de gesprekken gestart voor de overgang naar het Portavita-platform. In 2015 hebben deze gesprekken geresulteerd in een samenwerkingsovereenkomst en is er een  projectteam aangesteld om de implementatie op te starten.

Na diverse proefconversies, het aanleggen van HL7-koppelingen met het Ziekenhuis Informatiesysteem en met de analyzers, zijn ruim 17.000 actieve reguliere, zelfmanagement- en NPT-patiënten gemigreerd. Ruim 3.000 patiënten hebben toegang gekregen tot het Digitaal Logboek, terwijl ca. 120 zorginstellingen de vingerprik uitvoeren of inzage hebben in de doseerschema’s. Ook de regionale apotheken hebben inzage gekregen.

Bron: Portavita

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen