Inspectie voor de Gezondheidszorg aangenaam verrast

Revalidatiecentra hebben een op kwaliteit gerichte houding. Dat constateert de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) in haar rapport ‘Klinische revalidatie op weg naar verdere professionalisering’. Uit een onderzoek dat de IGZ begin 2015 uitvoerde, blijkt dat de Nederlandse revalidatiecentra op nagenoeg alle onderdelen aan de randvoorwaarden voor goede zorg voldoen.

Reade, het Groot Amsterdamse centrum voor revalidatie en reumatologie, heeft de organisatie-specifieke aandachtspunten die de IGZ constateerde adequaat opgepakt. Inmiddels zijn vijf van de zes aandachtspunten verbeterd en goedgekeurd door de IGZ. Het laatste aandachtspunt, de administratieve borging van scholingen in kader van Basis Medische Zorg (BMZ), is ook verbeterd, maar moet nog worden goedgekeurd. “We zijn erg blij met het compliment van de IGZ. De gehele revalidatiesector heeft laten zien dat verbetermogelijkheden met beide handen worden aangegrepen om de zorg verder te verbeteren en te professionaliseren.”, aldus Jos Buijs, voorzitter Raad van bestuur Reade.

Eerste toetsingsronde klinische revalidatie
De IGZ heeft in het eerste kwartaal van 2015 voor het eerst alle klinische revalidatiecentra onderzocht en toetste de randvoorwaarden voor verantwoorde zorg op basis van patiëntveiligheidsrisico’s. De resultaten staan in het rapport ‘Klinische revalidatie op weg naar professionalisering’. De maatregelen die de revalidatiesector naar aanleiding hiervan trof, zijn niet in de rapportage van de IGZ meegenomen.

Over Reade: Reade biedt en ontwikkelt hoogwaardige revalidatiegeneeskunde en reumatologie. Hierdoor stelt de organisatie de cliënt in staat zijn mogelijkheden optimaal te benutten en de best haalbare kwaliteit van leven te bereiken. Naast de twee hoofdlocaties in Amsterdam, aan de Overtoom en de Dr. Jan van Breemenstraat, biedt Reade specialistische zorg, ondersteuning en advies in tal van  ziekenhuizen, specialistische kinderdagcentra, scholen voor speciaal onderwijs en verpleeghuizen in Amsterdam en omstreken.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen