Wolkenplafonds voor Franciscus Gasthuis

Array

Een paar jaar geleden heeft het Franciscus Vriendenfonds de familiekamers en een wachtruimte op de afdeling Intensive Care kunnen vernieuwen. De eigenaar van Lumick BV doneerde, mede door zijn persoonlijke ervaringen in het ziekenhuis, een wolkenplafond van led-panelen.

Deze panelen hebben een positieve invloed op de beleving en daardoor op het welzijn en de gezondheid van mensen die in de ruimte verblijven.

Gang_RadiologieDoor de natuurlijke daglichtervaring worden stress- en angstgevoelens verminderd, dit levert een positieve bijdrage aan het herstelproces. De positieve reacties hierop inspireerden ook andere afdelingen van het Franciscus Gasthuis om na te denken over verbeterpunten in de omgeving.

Twee plaatsen waar de led-panelen zeker goed van pas zouden komen zijn de gang van de verpleegafdeling Neonatologie en de wachtruimte bij de polikliniek Radiologie. Belia Quak, afdelingsmanager Neonatologie: ‘De gang, waardoor ouders naar de couveuseafdeling lopen om bij hun baby te kijken, is erg lang en niet heel vrolijk. Voor ouders is het zorgelijk als hun kindje bij ons op de afdeling is opgenomen. Door de sfeer en omgeving aan te passen, door het bijvoorbeeld lichter te maken, hopen wij de stemming van ouders, opa’s en oma’s positief te kunnen beïnvloeden. De led-panelen zouden hier heel goed tot zijn recht komen’.

Draagt u dit project ook een warm hart toe? Steun ons dan vandaag nog met een (extra) gift of word Vriend.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen