Den Haag neemt 200 arbeidsbeperkten als ambtenaar in dienst

Array

Den Haag neemt als eerste gemeente in de komende twee jaar 200 mensen met een indicatie voor beschut werk als ambtenaar in dienst. Op donderdag 31 maart om 14.00 uur wordt bij de eerste 27 werknemers de eed of gelofte afgenomen in aanwezigheid van staatssecretaris Jetta Klijnsma (sociale zaken en werkgelegenheid).

Sinds de invoering van de participatiewet in 2015 hebben mensen die niet regulier kunnen werken vanwege een arbeidsbeperking geen recht meer op een dienstverband op basis van een SW-indicatie. Om deze kwetsbare doelgroep toch een passend aanbod te bieden worden tot en met 2018 in Den Haag 200 beschutte banen gerealiseerd binnen de Haeghe Groep.

Dankzij hun aanstelling als ambtenaar is de groep langdurig verzekerd van werk, krijgen zij een rechtvaardig loon en daarnaast zorgvuldige begeleiding. De Haeghe Groep vult voor de gemeente het totale werkgeverschap in.

Bron: Gemeente Den Haag

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen