Regionaal Ambulance Voorziening Hollands Midden start wervingsactie “Helpt u ons de eerste 6 minuten?” om burgerhulpverleners te werven.

Array

RAV Hollands Midden heeft vandaag tijdens een lunchbijeenkomst in Leiden de campagne  “Helpt u ons de eerste 6 minuten?” gelanceerd. De Regionaal Ambulance Voorziening (RAV) Hollands Midden start de campagne om zo veel mogelijk burgerhulpverleners te werven. Bij een hartstilstand zijn de eerste 6 minuten cruciaal. Hoe sneller iemand start met reanimeren en een AED aansluit des te groter is de overlevingskans. Een ambulance redt het niet altijd om er binnen deze 6 minuten te zijn en een burgerhulpverlener kan dan uitkomst bieden. Tijdens de lunchbijeenkomst in Leiden lanceerde Burgemeester Lenferink samen met Floris Italianer, de directeur van de Hartstichting en Pieter Haasbeek, Algemeen Manager RAV HM, officieel de campagne. Op dit moment worden er landelijk nog zo’n 80.000 burgerhulpverleners gezocht en RAV Hollands Midden wil met deze campagne een flink aantal extra burgerhulpverleners werven. Meer informatie via: www.ravhm.nl

Afbeelding: Onthulling campagne "Helpt u ons de eerste 6 minuten?" door Floris Italianer, de directeur van de Hartstichting, Burgemeester Lenferink en Pieter Haasbeek, Algemeen Manager RAV HM. Fotograaf: Sebastiaan Nederhoed

Afbeelding: Onthulling campagne “Helpt u ons de eerste 6 minuten?” door Floris Italianer, de directeur van de Hartstichting, Burgemeester Lenferink en Pieter Haasbeek, Algemeen Manager RAV HM.
Fotograaf: Sebastiaan Nederhoed

Pieter Haasbeek, Algemeen Manager RAV Hollands Midden: “We roepen iedereen op om zich aan te melden als burgerhulpverlener zodat wij samen optimale zorg kunnen bieden.”

Over Burgerhulpverlening
Als er een melding van een hartstilstand binnenkomt bij de meldkamer, krijgen burgerhulpverleners in de buurt van het slachtoffer een bericht met daarin de locatie van het slachtoffer. Een deel krijgt hierbij het verzoek om direct naar het slachtoffer toe te gaan om te reanimeren. Andere krijgen een verzoek om een AED op te halen en daarmee naar het slachtoffer te gaan. Meer informatie via: https://www.hartstichting.nl/doe-mee/oproepsysteem-reanimatie

Over de RAV Hollands Midden
De Regionale Ambulance Voorziening (RAV) Hollands Midden is verantwoordelijk voor het uitvoeren van ambulancezorg in de Veiligheidsregio Hollands Midden. De hoofdvestiging van de RAV Hollands Midden bevindt zich aan de Vondellaan te Leiden. De RAV Hollands Midden heeft 261 medewerkers, waarvan 187 ambulancemedewerkers (chauffeurs en verpleegkundigen) en 31 meldkamercentralisten. Per jaar rukken de 31 ambulances ongeveer 50.000 keer uit in de regio.

Campganebeeld-def_00001

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen