VitalHealth e-Vita behaalt opnieuw certificatie van ZO!

Array

ZO! verleent certificatie voor 2016
Zelfzorg Ondersteund (ZO!) heeft opnieuw voor een jaar haar certificering verleend aan het VitalHealth Zelfzorg Platform e-Vita. Nadat e-Vita in 2015 als één van de twee eerste zelfzorgplatforms positief getest werd, is e-Vita op basis van feedback van haar gebruikers op meerdere punten verbeterd. Zo is er in de nieuwe versie van e-Vita de mogelijkheid om gebruik te maken van MijnCOPDCoach. Deze remote monitoring functionaliteit helpt de COPD-patiënt buiten de consulten om goed in beeld te blijven bij de praktijk, en helpt aantoonbaar exacerbaties voorkomen. Ook is het mogelijk om wearables te koppelen waardoor patiënten deze data niet meer handmatig hoeven in te voeren.

Zorggroepen die e-Vita gebruiken voor het ondersteunen van het zelfmanagement van hun patiënten zijn door de ZO!-certificering verzekerd van een veilig en goedgekeurd portaal. Ook kunnen ze bij ZO! advies en een bijdrage ontvangen voor de implementatie.

Het certificeringsproces van Zelfzorg Ondersteund! helpt om het kaf van het koren te scheiden. Dat is belangrijk in een markt waar gemakkelijk een wildgroei kan ontstaan van allerlei zelfmanagement apps en portalen. We zijn blij met deze hercertificering, ook omdat dit voor onze gebruikers betekent dat e-Vita in aanmerking komt voor vergoeding door zorgverzekeraars” vertelt Laurens van der Tang, CEO bij VitalHealth Software.

Stichting Zelfzorg Ondersteund
ZO! is een coöperatie waarin patiëntenorganisaties, zorgaanbieders en verzekeraars samenwerken om een grootschalige implementatie van zelfmanagement te realiseren. Zelfzorg Ondersteund heeft in 2014 een toetsingskader ontwikkeld voor zelfzorgplatforms. Zorgverzekeraars adviseren alleen de door ZO! goedgekeurde zelfzorgplatforms te gebruiken.

Zelfzorg Platform e-Vita
Het ZelfZorg Platform e-Vita is gepersonaliseerd waardoor de patiënt in staat is om op betrouwbare wijze de informatie te selecteren en bekijken waar hij interesse in heeft. De patiënt kan op zelf gekozen momenten coaching volgen, het portaal maakt het ook mogelijk om tussen de consulten door informatie uit te wisselen met de zorgverlener. Voorbeelden van activiteiten die in e-Vita kunnen worden uitgevoerd zijn het samenstellen van een behandelteam, invullen van vragenlijsten, volgen van educatie, het meten van de bloeddruk, invoeren van een dagcurve, het invullen van een zelfcontrole en het opstellen van doelen en acties.

eCoaching
MijnCOPDCoach in e-Vita biedt de patiënt op eenvoudige wijze inspraak, ondersteuning en inzicht in de dagelijkse omgang met COPD. Daarnaast krijgt de zorgverlener door middel van monitoring beter inzicht in de gezondheid van de patiënt en de effectiviteit van de behandeling. MijnCOPDcoach is ontwikkeld op basis van de Zorgstandaard COPD en wordt vanwege het aangetoonde effect door de Long Alliantie Nederland (LAN) aanbevolen in de nieuwe zorgstandaard. Dankzij deze monitoring neemt de kans op exacerbaties voor COPD patiënten af wat de kwaliteit van leven voor patiënten verbetert. De (transmurale) inzet van MijnCOPDCoach heeft aangetoond naast betere behandelresultaten ook te leiden tot lagere zorgkosten en substitutie.

MijnCOPDcoach wordt op dit moment zowel in de eerstelijnszorg als ook binnen ziekenhuizen gebruikt. Vooral de zorginhoudelijke kenniskuren, die onderdeel zijn van de coaches, stellen zowel de patiënt als de betrokken zorgverleners in staat gerichte ondersteuning te bieden met passende educatie die aansluit bij de specifieke behoefte van het ziekteverloop van de patiënt.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen